SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Quatre-Vents

  • Ser Quatre-Vents Ser Quatre-Vents
  • Ser Quatre Ser Quatre
Wygląd i konsystencja:
Zazwyczaj ser ma okrągły kształt i naturalną białą skórkę.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser jest wytwarzany (bez stosowania podpuszczki sztucznej) z koziego mleka, które nadaje mu lekko słodkawy charakter. Proces dojrzewania może trwać około dwa do trzech tygodni, a zawartość tłuszczu wynosi około 45 procent.

Pochodzenie:
Nazwa sera oznacza „cztery wiatry” i została wybrana ze względu na położenie gospodarstwa, w którym ser jest wytwarzany, które znajduje się na szczycie wzgórza.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis