SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Pyengana Cheddar

  • Ser Pyengana Cheddar Ser Pyengana Cheddar
  • Ser Pyengana Cheddar Ser Pyengana Cheddar
  • Ser Pyengana Cheddar Ser Pyengana Cheddar
  • Ser Pyengana Cheddar Ser Pyengana Cheddar
Wygląd i konsystencja:
Australijski, nowoczesny, twardy ser wytwarzany z mleka krowiego. Zwykle ma kształt cylindryczny. Jest to rodzaj sera Cheddar, ale ani nie jest tak twardy, ani gładki jak tradycyjny pierwowzór. Ten rodzaj sera jest lekko ziarnisty w dotyku.

Komponenty i wytwarzanie:

Okres dojrzewania wynosi około jeden rok, podczas którego naturalne bakterie zawarte w mleku wytwarzają bogaty, orzechowy smak. Ser jest produkowany przez Johna Healeya (dyrektor serowarni Pyengana).

Podawanie:

Stosowany jest do deski serów, ale nadaje się również dobrze do grillowania i tarkowania.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis