SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Provolone Piccante

  • Ser Provolone Piccante Ser Provolone Piccante
Komponenty i wytwarzanie:
Piccante dojrzewa od 6 do 12 miesięcy lub nawet dłużej.

Smak i zapach:

Jest ostry, pikantny w smaku, orzechowy oraz owocowy posmak, lekko słony.

Pochodzenie:

Pochodzi z południowego regionu Kampania, Provolone jest obecnie produkowany w Piemoncie i Lombardii.

Podawanie:

Z winem Brunello di Monticello. Nadaje się do gotowania i topnienia, stosowany w Antipasti, ze świeżym pieczywem i w sałatkach oraz w omletach.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis