SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Provel

  • Ser Provel Ser Provel
  • Ser Provel Ser Provel
  • Ser Provel Ser Provel
Wygląd i konsystencja:
Jest miękki w temperaturze pokojowej, posiada lepką i prawie maślaną fakturę.

Komponenty i wytwarzanie:

Provel to biały ser przetworzony. Jest wytwarzany z serów Cheddar, swiss oraz Provolone.

Smaki zapach:

Lekko wędzony smak.

Podawanie:

Niska temperatura topnienia sera sprawia, że jest tradycyjnie dodawany do pizzy. Często również jest podawany z sałatkami, kurczakiem i kanapkami Gerber. Mimo że jest bardzo popularny w regionie St. Louis, Provel rzadko jest stosowany gdzie indziej.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis