SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Pourly

  • Ser Pourly Ser Pourly
Wygląd i konsystencja:
Jest to ser sezonowy, można go kupić od wiosny do jesieni. Pourly ma miękką, niegotowaną warstwę serową i naturalną skórkę.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser wytwarzany jest z mleka koziego, które nadaje mu słodki smak. Proces dojrzewania trwa zwykle dwa do czterech tygodni, ale ser można spożywać już po piątym dniu. Zawartość tłuszczu wynosi około 45 procent.

Pochodzenie:
Ten pyszny francuski ser jest produkowany w regionie Auxerrois w Burgundii.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis