SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Port Chester

  • Ser Port Chester Ser Port Chester
Wygląd i konsystencja:
Ser Port Chester jest wytwarzany w kształcie cegły, o kremowych, maślanych teksturach w kolorze jasno żółtym i skórce pokrytej białym nalotem pleśni. Jest serem typu Cheddar. Do sprzedaży zawijany w celofan. Dojrzewa do 12 miesięcy.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser Port Chester jest wytwarzany z surowego krowiego mleka.

Smak i zapach:
Port Chester ma ziemisty smak i aromat traw, kwiatów i ziół, jest lekko pikantny.

Pochodzenie:
Ser wziął nazwę od nazwy wsi - Port Chester.

Podawanie:
Ser łatwo się kroi w plasterki i jest podawany na kanapki.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis