SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Poivre d'Ane

  • Ser Poivre d'Ane Ser Poivre d'Ane
Wygląd i konsystencja:
Niepasteryzowany ser z naturalną skórką o okrągłym kształcie wytwarzany z mieszaniny krowiego, owczego i koziego mleka. Naturalna skórka jest biała z odcieniem niebieskim lub żółtym. Poivre d'Ane jest bardzo podobny do sera Banon.

Komponenty i wytwarzanie:
Jego okres dojrzewania to ok. miesiąc. Zawartość tłuszczu wynosi około 45 procent.

Pochodzenie:
Ser wziął swoją nazwę od cząbru, zioła z południowej Europy, podobnego do tymianku i mięty, z pieprzną nutą, co nadaje mu ten jego charakterystyczny smak.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis