SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Pinconning

  • Ser Pinconning Ser Pinconning
Wygląd i konsystencja:
Ser Pinconning to dojrzewający, półmiękki ser z pełnego krowiego mleka. Smak i faktura Pinconning są unikalne.

Smak i zapach:

Ser dostępny jest w pełnej gamie jako: łagodny, średni, ostry, bardzo ostry i super ostry. Jego twardość i ostrość wzrasta wraz z procesem dojrzewania.

Pochodzenie:

Nazwa sera pochodzi od miejscowości Pinconning, w stanie Michigan, w USA, w pobliżu której został po raz pierwszy wyprodukowany. Opracował go Dan Horn po roku 1915 jako dojrzewająca wersja sera Colby. Do końca lat trzydziestych ser był również produkowany przez Williams Cheese Company.

Podawanie:
Spożywany starty na  makaron lub jako składnik sufletów.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis