SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Pimentino

  • Pimentino Pimentino
Wygląd i konsystencja:
Kształt sera cylindryczny ze skórką mocno pomarańczową od zawartości papryki, którą został obsypany. Papryka nie ma wpływu na smak sera. Miąższ w kolorze kości słoniowej, miękki i elastyczny.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser wytwarzany z mleka koziego. Produkcja odbywa się w regionie Murcia w południowej Hiszpanii.

Smak i zapach:
Charakterystyczny, łagodny zapach koziego mleka z równowagą słodyczy i słonego smaku.

Podawanie:
Ser tworzy doskonałą kompozycje z owocami, orzechami i krakersami. Degustacja przy lampce wina Cabernet.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis