SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Pikauba

  • Ser Pikauba Ser Pikauba
  • Ser Pikauba Ser Pikauba
Wygląd i konsystencja:
Wytwarzany w kształcie spłaszczonego cylindra o żółtej skórce. Waży 5 kg. Posiada miąższ z małymi dziurkami. Dojrzewa od 3 do 4 miesięcy.

Smak i zapach:

Posiada maślany smak lekko owocowy.

Pochodzenie:

Wytwarzany w regionie Saguenay-Lac-Saint-Jean przez Fromagerie Lehmann.

Podawanie:

Łatwo topi się w raclette.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu to 30 %,a wilgotność 44%.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis