SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Pied de Vent

  • Ser Pied de Vent Ser Pied de Vent
  • Ser Pied de Vent Ser Pied de Vent
  • Ser Pied de Vent Ser Pied de Vent
  • Ser Pied de Vent Ser Pied de Vent
Wygląd i konsystencja:
Pied de Vent to miękki ser, z charakterystyczną pomarszczoną płukaną skórką. Waży 1 kilogram. Wnętrze w kolorze jasno żółtym, posiada równomiernie rozłożone dziurki.

Komponenty i wytwarzanie:

Pied de Vent wytwarzany jest z surowego mleka krowiego z jednego stada. Dojrzewanie trwa 60 dni.

Pochodzenie:

Wytwarzany w regionie Quebec, na wyspach Magdaleny. Stworzony przez Vincenta Lalonde w 1998 roku.

Proponowane wina:

Zinfandel, Pinot Noir, Merlot lub Jurançon.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu 27%. Wilgotność 50%.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis