SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Pie Le d'Angloys

  • Ser Pie Le d'Angloys Ser Pie Le d'Angloys
  • Ser Pie Le d'Angloys Ser Pie Le d'Angloys
  • Ser Pie Le d'Angloys Ser Pie Le d'Angloys
Wygląd i konsystencja: Ser Pie Le d'Angloys jest wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego, kremowy, miękki, w kolorze kości słoniowej,nadający się do smarowania. Skórka płukana w brandy,przez co nabiera pomarańczowo-białego koloru.Jest gładka i lekko pokryta pleśnią.Zawartość tłuszczu: ok.30 %.Ser ten podobny jest do sera camembert, sprzedawany jest w okrągłym formacie 9 cm. średnicy 3,5 cm. wzrostu i waży 200g.Pakowany w pudełka kartonowe.

Smak: delikatny, o smaku maślanym i kremowym,lekko słony z odrobiną miodu.

Podawanie:doskonały na deskę serów, lub  jako przekąskę wraz z owocami czy krakersami .Dobrze smakuje  też figami.Nadaje się również do konsumpcji ze świeżym pieczywem i lampką Chardonnay.

Proponowane wino:Chardonnay i St Emilion.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis