SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Picón Bejes

  • Ser Picón Bejes Ser Picón Bejes
  • Ser Picón Bejes -Tresviso Ser Picón Bejes -Tresviso
  • Ser Picón Bejes Ser Picón Bejes
Komponenty i wytwarzanie:
Picón Bejes - ser niebieski robiony z mieszanki mleka następujący gatunków i ras:
-bydło – Tudanca, brązowo-alpejskie i fryzyjskie,
-owce – Lacha,
-kozy – Pirenaica i Picos de Europa, Castro Cillorigo, Kantabria.
Dojrzewanie sera Picón Bejes trwa od trzech do czterech miesięcy w wapiennych jaskiniach.
Tekstury żółto-białe z żyłkami pleśni.

Smak i zapach:

Picón Bejes ma ostry, pikantny zapach oraz maślany smak.

Pochodzenie:

Niebieski ser Picón Bejes pochodzi z regionu Liébana w Cantabria. Znany jest także jako Queso de los Picos de Europa.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis