SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Picolo

  • Ser Picolo Ser Picolo
Wygląd i konsystencja:
Ser Picolo ma skórkę pokrytą białą pleśnią i lekko gorzki smak. Wnętrze kremowe i płynne w temperaturze pokojowej.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser Picolo łączy w sobie krowie mleko i śmietanę. Dojrzewanie trwa od 2 do 4 tygodni.

Smak i zapach:
Ser ma aromat grzybów. Zarówno słodki jak i kwaśny smak jest inspirowany wiosną i nutą orzechów.

Pochodzenie:
Ser jest wytwarzany w Kalifornii.

Wartości odżywcze:
Zawiera 75% tłuszczu.

Polecane wina:
Cava Brut, Grüner Veltliner lub Vermentino z Sardynii.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis