SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Pico

  • Ser Pico Ser Pico
  • Ser Pico Ser Pico
  • Ser Pico Ser Pico
Wygląd i konsystencja:
Kształt okrą­gły, waga ok. 100g. Doj­rzewa kilka tygo­dni, co daje mu ostry, pie­przny smak, rzadko spo­ty­kany wśród serów kozich. Jest przy tym miękki, kre­mowy, słono-słodko-cierpki, o wyra­zi­stym fini­szu.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser kozi z pięknego regionu Ardèche w doli nie Rodanu.

Podawanie:
Ser towa­rzy­ski, dosko­nały z lekką sałatką lub świe­żymi warzy­wami, jak rów­nież na grzan­kach albo jabłku. Może być używany do sporządzania pikantnych kanapek.Najlepsze wino do tego sera: Wytrawne wino białe lub różowe z doliny Rodanu (Côtes du Rhône, Lirac, Saint-Joseph), wino białe z doliny Loary (Anjou, wytrawne Vouvray, Saven ni ères), węgierski Furmint.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis