SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Piacere

  • Ser Piacere Ser Piacere
  • Ser Piacere Ser Piacere
Komponenty i wytwarzanie:
Ser Piacere z owczego mleka jest wytwarzany przez miejscowych rolników Mennonitów (bezpośredni potomkowie XVI wiecznego ruchu anabaptystów współczesnej reformacji). Ser dojrzewa 30 i 45 dni. Sprzedawany jest w formie krążka o średnicy 20 cm. i wadze 750 g.

Smak i zapach:

Poprzez rozmaryn i jagody jałowca przypomina śródziemnomorskie smaki i aromaty. Ser Piacere ma białe wnętrze i delikatny, lekko słodki smak. Z wiekiem, ciasto staje się bardzo gładkie i kremowe.

Pochodzenie:

Ser Piacere jest wytwarzany w Ontario.

Wartości odżywcze:

Zawiera 45% tłuszczu.

Proponowane wina:

Merlot lub Côtes de Provence.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis