SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Petit Suisse

  • Ser Petit Suisse Ser Petit Suisse
  • Ser Petit Suisse Ser Petit Suisse
  • Ser Petit Suisse Ser Petit Suisse
  • Ser Petit Suisse Ser Petit Suisse
Wygląd i konsystencja:
Ser Petit Suisse ma zwykle okrągły lub w kształcie walca. Ser wytwarzany jest z pasteryzowanego mleka krowiego.

Komponenty i wytwarzanie:

Przepis na ser oparty jest na recepturze produkcji sera [ser]Neufchatel[/ser]. Wykonany z mleka z dodatkiem śmietany.

Smak i zapach:

Petit Suisse charakteryzuje się mieszanką słodko-kwaśnych aromatów, i doskonale smakuje z dżemem, owocami, miodem i orzechami. Jest również wykorzystywany jako podstawa wielu tradycyjnych deserów francuskich. Zawartość tłuszczu wynosi około 40 procent.

Pochodzenie:

Petit Suisse to jeden z najbardziej ulubionych francuski miękkich serów, który został stworzony w XIX. wieku przez Charlesa Gervaisa, szwajcarskiego pracownika jednej z normandzkich serowarni.

Wartości odżywcze:

Wilgotność: 55%.
Tłuszcz: 35-40%.
Białko: 7,3%.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis