SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Petit Sapin

  • Ser Petit Sapin Ser Petit Sapin
  • Ser Petit Sapin Ser Petit Sapin
  • Ser Petit Sapin Ser Petit Sapin
Wygląd i konsystencja:
Petit Sapin jest puszystym i miękkim dojrzałym serem. Umieszczony w małej drewnianej szkatułce. Cały ser waży 300 gram. Posiada białą skórkę i w temperaturze pokojowej - lejące się wnętrze.

Komponenty i wytwarzanie:

Wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego.

Smak i zapach:

Smak łagodny i złożony.

Pochodzenie:

Petit Sapin wytwarzany jest w rejonie Jura w Comte, we Francji. Producent Jean Perrin.

Podawanie:

Ser je się bezpośrednio ze szkatułki zanurzając w nim kawałki bagietki bądż chleba.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis