SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Petit Poitou

  • Ser Petit Poitou Ser Petit Poitou
  • Ser Petit Poitou Ser Petit Poitou
Wygląd i konsystencja: Miękki ser z białą pleśniową skórką dojrzewający przez okres 3-4 tygodni. Wytwarzany w kilowych kręgach. Pochodzi z rodziny sera Camembert de Normandie.Komponenty i wytwarzanie: Wytwarzany z mleka koziego.Smak i zapach: W ustach przekształca się w formę kremową o smaku maślanym z odrobiną świeżego mleka i nieznacznymi śladami soli.Pochodzenie: Wytwarzany w regionie Lanaudière przez Fromagerie La Suisse Normandia.Wartości odżywcze: Zawartość tłuszczu: 22%. Wilgotność: 56%.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis