SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Petit Normand

  • Ser Petit Normand Ser Petit Normand
Wygląd i konsystencja:
Petit Normand jest miękkim kremowym serem z pleśniową skórą. Należy do rodziny serów Camembert de Normandie. Dojrzewa od 3 do 6 tygodni. Wytwarzany w jedno kilowych kołach.

Komponenty i wytwarzanie:
Wytwarzany z mleka krowiego z płukaną skórką.

Smak i zapach:
Po kilku tygodniach starzenia się, nabywa on piękną białą skórkę z zapachem grzybów i łagodnym, przyjemnym smakiem wnętrza.

Pochodzenie:
Wytwarzany przez Fromagerie La Suisse Normandia w regionie Lanaudière.

Wartości odżywcze:
Zawartość tłuszczu: 27%.
Wilgotność: 48%.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis