SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Petit Frere

  • Ser Petit Frere Ser Petit Frere
  • Ser Petit Frere Ser Petit Frere
  • Ser Petit Frere Ser Petit Frere
Wygląd i konsystencja:
Petit Frere to soczysty, okrągły ser wytwarzany z dodatkiem wegetariańskiej podpuszczki w kształcie małego koła. Dojrzewanie trwa od 6 do 8 tygodni i odbywa się w piwnicach. Posiada aksamitną, pomarańczowo- brązową skórkę.

Komponenty i wytwarzanie:

Petit Frere wytwarzany jest z pasteryzowanego mleka krowiego w regionie Midwest. Płukany w solance. Ser Petit Frere stworzony jest przez braci Crave. Gospodarstwo ich jest prowadzone przez czterech braci Crave, o imionach: Charles, George, Thomas, Mark oraz przez ich rodziny.

Smak i zapach:

Petit Frere ma ziemisty, owocowy smak.

Podawanie:

Ser deski serów, podawany z owocami (gruszki, morele), z pieczywem, jako dodatek do sałatek.

Proponowane wina:

Białe wino - Pinot Gris.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis