SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Peruto Caso

  • Ser Peruto Caso Ser Peruto Caso
Wygląd i konsystencja:
Ser Peruto Caso produkowany jest z mleka koziego od stycznia do lipca. Trzymany jest w piwnicach, w glinianych lub szklanych naczyniach, gdzie przemywany jest octem. Dojrzewa 10-12 miesięcy. Kształt sera jest okrągły, a skórka i wnętrze szarego koloru.

Smak i zapach:

Silny, aromatyczny, ostry.

Pochodzenie:

Ser Peruto Caso produkowany jest we Włoszech, w miejscowości Sessa Aurunca, w prowincji Caserta.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis