SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Persille du Marais

  • Ser Parsille Ser Parsille
  • Ser Parsille Ser Parsille
Wygląd i konsystencja:
Persille du Marais to intensywny, niebieski ser z surowego mleka koziego z akcentem gorzkiej czekolady występujący często w kolorze czarnym. Persille du Marais jest bardzo zbliżony do Roquefort. Wyprodukowany z surowego mleka koziego, które zwykle nie jest popularne w tego typu serach. Okres dojrzewania sera wynosi od dwóch do trzech miesięcy. Waży 1,5 kg. Zawartość tłuszczu: 45%.

Smak i zapach:

Persille du Marais jest w smaku słony, kwaśny i z lekkim posmakiem orzechów i grzybów.

Podawanie:

Podawany ze świeżym pieczywem
oraz z rodzynkami.

Proponowane wina:

Jurançon Moelleux, Moscatel, Rivesalt o Oporto.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis