SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Persillé des Aravis

  • Ser Persille des Aravis Ser Persille des Aravis
  • Ser Persille des Aravis Ser Persille des Aravis
Wygląd i konsystencja:
Persillé des Aravis jest wytwarzany w kształcie małej, lekko spłaszczonej beczki o brązowawej skórze. Wnętrze sera marmurkowate, kremowe z liniami niebieskiej pleśni. Średnica  wynosi od 8 do 10 cm ,a wysokość sięga od 12 do 15 cm. Waży od 400 g do 500 g.

Komponenty i wytwarzanie:
Produkowany z mleka koziego. Skórka szczotkowana podczas procesu dojrzewania.

Smak i zapach:
Smak subtelny i delikatny.

Pochodzenie:
Persillé des Aravis wytwarzany jest w Savoy w dolinie Aravis.

Podawanie:
Spożywany z białym, wytrawnym winem.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis