SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Perroches

  • Ser Perroches Ser Perroches
Wygląd i konsystencja:
Święży ser puszysty i wilgotny w teksturach. Wytwarzany w 170 gramowych stożkach z /lub bez ziół obłożonych na jego powierzchni. Średnica podstawy sera ma 6 cm i zmniejsza się do 5 cm w górę. Wysokość 7 cm.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser Perroches jest wytwarzany z niepasteryzowanego mleka koziego, dojrzewanie trwa mniej niż 2 tygodnie. Do produkcji używa się podpuszczki pochodzenia zwierzęcego. Twaróg długo krzepnie. Następnie krojony jest w 1 cm kostki i łopatką przekładany delikatnie do form. Solony w solance przez 10 minut.

Smak i zapach:

Ser Perroches ma delikatny, czysty, mlekowy, cytrynowy i nieco słony smak.

Pochodzenie:

Perroches produkowany jest przez Charlie Westhead z Creamery Neal's Yard od 1980 roku.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu: 45%.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis