SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Perla Grigia Tartufo

  • Ser Perla Grigia Tartufo Ser Perla Grigia Tartufo
  • Ser Perla Grigia Tartufo Ser Perla Grigia Tartufo
  • Ser Perla Grigia Tartufo Ser Perla Grigia Tartufo
Wygląd i konsystencja:
Skóra przetarta jest oliwą z oliwek i pokryta warstwą popiołu z ziołami. Pomaga to utrzymać smak wewnątrz sera i zachować jego wilgoć w środku. Wnętrze sera jest półmiękkie, wypełnione kawałkami czarnej i białej trufli. Całe koło sera waży 2,5kg.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser wytwarzany z mleka krowiego w regionie Vento w pobliżu Wenecji. Dojrzewa do jednego miesiąca.

Podawanie:

Degustacja odbywa się w towarzystwie suszonych pomidorów z lampką wina Barolo lub Barbera.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis