SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Peralzola

  • Peralzola Peralzola
Wygląd i konsystencja:
Ser pleśniowy, ze 100% pasteryzowanego mleka owiec i z niewątpliwym, zachwycającym aromatem. Dojrzewa minimum 60 dni. Posiada naturalna niebieskawą skórkę .Tekstury w barwie kości słoniowej przeplatane smugami niebieskiej pleśni. Kształt cylindryczny.

Pochodzenie:
Ten ser jest produkowany La Peral Cheese Company Limited.

Podawanie:
Peralzola może być podawany tylko jako ser na półmisku jako przekąska, rozłożony na grzance i dobrze nadaje się do przygotowywania wszelkiego rodzaju sosów. W kuchni hiszpańskiej różne potrawy przygotowywane są z wykorzystaniem tego sera.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis