SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Perail de Brebis

  • źródło www.freewebs.com źródło www.freewebs.com
Komponenty i wytwarzanie:
Perail de Brebis to świetny ser z Aveyron. Jest serem z miąższem gładkim i lepkim. Perial de Brebis jest owczym serem o mocnym i intensywnym smaku. Tereny gdzie ser jest wyrabiany, są bardzo żyzne i pokryte kwiatami, co czuć w serze. Smak ma miły i aksamitny.

Smak i zapach
Perail de Brebis ma słodki smak i orzechowy aromat.

Podawanie:
Pasujące wina:
Białe: Cassis (Ugni Blanc, Clairette grapes)
Czerwone: Coteaux du Languedoc (Grenache Noir, Syrah Grapes) Różowe: Côtes de Provence (Grenache Noir).

Wartości odżywcze
Zawartość tłuszczu: 50%.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis