SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Pérail

  • Ser Perail Ser Perail
  • Ser Perail Ser Perail
  • Ser Perail Ser Perail
  • Ser Perail Ser Perail
Wygląd i konsystencja:
Skórka sera Pérail jest miękka i delikatna.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser Pérail jest wytwarzany we Francji ze świeżego, owczego mleka. Dojrzewa między 12 a 21 dni.

Smak i zapach:

Ser ma zapach migdałów. Smak słodkiego mleka osiąga nabywa wraz ze świeżością kwiatów na łące.

Proponowane wina:

Saint Chinian, Cassis.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis