SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Pennard Vale

  • Ser Pennard Vale Ser Pennard Vale
  • Ser Pennard Vale Ser Pennard Vale
Wygląd i konsystencja:
Skórka naturalna. Wnętrze białe. Dostępna jest także wersja wędzona. Występuje w formie koła w dwóch wagach 2 i 3,5 kg. Średnicy 18 i 25 cm, wysokość 7cm. Twardy ser w stylu Cheddar.

Komponenty i wytwarzanie:
Pennard Vale jest wytwarzany z pasteryzowanego mleka koziego z dodatkiem podpuszczki wegetariańskiej. Dojrzewają do 4 do 12 miesięcy.

Smak i zapach:
Słony-słodki, orzechowy, nieco kozi, kremowyz pikantnym wykończeniem .
Pochodzenie:
Wytwarzany przez Philip Rainbow w Somerset Cheese Company.

Nagrody:

Brązowy medal na World Awards 2007 i nagroda British Cheese 2007
Srebrny medal Word Cheese Awards 2008.
Zwycięzca Best Goats Award w British Awards Cheese 2010.
Award w British Awards Cheese 2010.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis