SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Pennard Ridge

  • Ser Pennard Ridge Ser Pennard Ridge
  • Ser Pennard Ridge Ser Pennard Ridge
Wygląd i konsystencja:
Skórka sera jest brązowa. Wnętrze białe,kredowe, pełnotłuste z rzadko rozstawionymi małymi dziurkami. Ser waży 3,5kg.

Komponenty i wytwarzanie:
Pennard Ridge jest  wytwarzany z pasteryzowanego mleka koziego z dodatkiem podpuszczki wegetariańskiej. Dojrzewa 4 tygodnie.

Smak i zapach:
Smak początkowo świeży, czysty i  lekko owocowy z pięknym wykończeniem orzechowym, które rozwija się, gdy ser dojrzewa.

Pochodzenie:
Wytwarzany przez Cheese Company Somerset. Nazwę zapożyczył od wzniesienia górskiego.

Nagrody:
Brązowy medal na brytyjskich targach Cheese 2006 i 2008 oraz Cheese & World 2007.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis