SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Pendragon

  • Ser Pendragon Ser Pendragon
  • Ser Pendragon Ser Pendragon
  • Ser Pendragon Ser Pendragon
Wygląd i konsystencja:
Ser Pendragon produkowany jest przez Somerset Cheese Company of Ditcheat Hill Farm. Wytwarzany jest z pasteryzowanego mleka bawoliego, przy użyciu wegetariańskiej podpuszczki. Ma łagodny i słodki smak oraz kremową konsystencję. Dojrzewa od 4 do 12 miesięcy. Jest okrągłego kształtu o średnicy 15 i 18 cm, wysokości 7 cm i wadze 2 kg i 3,5 kg. Ser ma naturalną, brązową skórkę i żółte wnętrze. Może być także dostępny w wersji wędzonej.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis