SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Pelardon des Corbieres

  • Ser Pelardon des Corbieres Ser Pelardon des Corbieres
Wygląd i konsystencja:
Na serze Pelardon des Corbieresjest skórka z okwitem naturalnej pleśni, a jego masa serowa jest giętka.Łatwo się topi w ustach.

Smak i zapach:
Przywodzi to na myśl lekko kwaśny smak bez cienia słodyczy,lekko orzechowy.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser dojrzewa w ciągu około tygodnia do 11 dni, a zawartość tłuszczu wynosi 45 procent.

Pochodzenie:

Ser z koziego mleka o okrągłym kształcie pochodzący z Lagrassse w regionie Corbieres na wybrzeżu Morza Śródziemnego.

Proponowane wino:
Corbières lub czerwone Minervois.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis