SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Pecorino Stagionato in Botte

  • Ser Pecorino Stagionato in Botte Ser Pecorino Stagionato in Botte
Wygląd i konsystencja:
Ser Pecorino Stagionato in Botte może ważyć od 1 do 3 kg. Skórka sera ciemna, nieregularna, pokryta ziołami. Wnętrze białe, kruche. Ser dojrzewa w beczce przez ok. 3-4  miesiące. Produkowany z pasteryzowanego mleka owczego. Do podpuszczki dodaje się zioła: np. tymianek, mniszek lekarski, mięta. Pochodzi z Włoch,wytwarzany w kilku miast w Umbrii i wsi w górach Eugubino-Gualdese.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis