SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Pecorino Sardo Gran Cru

  • Ser Pecorino Sardo Gran Cru Ser Pecorino Sardo Gran Cru
  • Ser Pecorino Sardo Gran Cru Ser Pecorino Sardo Gran Cru
Wygląd i konsystencja:
Miąższ ma w kolorze blado żółtym, zwarty i twardy. Topi sie w ustach.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser wytwarzany w 100 % z mleka owczego. Dojrzewa dwadzieścia miesięcy, a jego produkcja odbywa sie techniką stosowaną zazwyczaj do wytwarzania sera Parmigiano Reggiano.

Smak i zapach:

Smak słodki z wyczuwalnym smakiem mleka z kwiatowym wykończeniem. Aromat wyrafinowany mleczny.

Podawanie:

Stosuje się go do deski serów z dodatkiem lampki czerwonego wina Cannonau.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis