SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Pecorino Sardo Fresco

  • Ser Pecorino Sardo Fresco Ser Pecorino Sardo Fresco
  • Ser Pecorino Sardo Fresco Ser Pecorino Sardo Fresco
  • Ser Pecorino Sardo Fresco Ser Pecorino Sardo Fresco
  • Ser Pecorino Sardo Fresco Ser Pecorino Sardo Fresco
Wygląd i konsystencja:
Pecorino Sardo Fresco ma biały i zwarty miąższ z rozsianymi oczkami. Wytwarzany w 2 kilogramowych cylindrycznych kołach. Tekstury wahają się od wilgotnych i miękkich do kruchych i ziarnistych. Zazwyczaj są jednak wilgotne. Ser dojrzewa od 20 do 60 dni.

Smak i zapach:

Pecorino Sardo Fresco ma łagodny słodki smak, choć także stosunkowo silny.

Pochodzenie:

Ser wytwarzany jest w Sardynii.

Podawanie:

Pecorino Sardo Fresco jest doskonały do gotowania. Łatwo sie topi. Bywa podawany jako przekąska i smażony na patelni.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis