SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Pecorino Re Nero

  • Ser  Pecorino Re Nero Ser Pecorino Re Nero
Wygląd i konsystencja:
Ser Pecorino Re Nero ma biały, kruchy, lekko szorstki miąższ.Wytwarzany w kształcie koła o wadze 2,1 kg.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser podpuszczkowy, produkowany z mleka owczego pasteryzowanego.  Ser ten dojrzewa ponad 3 miesiące.

Smak i zapach:
Smak tego sera jest niezwykle aromatyczny.

Podawanie:
Ser ten podajemy bez skórki, ponieważ pokryta jest kolorantem (tlenek żęlaza), który zabezpiecza ser przed wysychaniem. Zalecane podanie na desce serów, do przekąsek.

Pochodzenie:
Wytwarzany przez Forteto Vicchio.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis