SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Pecorino Paglierino

  • Pecorino Paglierino Pecorino Paglierino
Wygląd i konsystencja:
Miąższ sera w kolorze od białego do jasnożółtego. Ma kształt małego bębna. Konsystencja zwarta, dość twardy.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser wytwarzany z mleka owiec w regionie Campania. Dojrzewa sześć miesięcy. Ser włoski.

Smak i zapach:

Jest łagodny w smaku, ale z wielką głębią i pięknie długim zakończeniem.

Podawanie:

Smakuje jako przekąska ze wszystkimi rodzajami win.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis