SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Pecorino Impagliato

  • Ser Pecorino Impagliato Ser Pecorino Impagliato
Wygląd i konsystencja:
Pecorino Impagliato to twardy ser z naturalną skórą, białym miąższem, a czasem rozproszonymi oczkami.

Komponenty i wytwarzanie:

Pecorino Impagliato to ser wytwarzany z surowego mleka owczego. W czasie swojego dojrzewania które trwa od 20 a 60 dni, jest ukryty wewnątrz słomy w pomieszczeniach o temperaturze pokojowej.

Smak i zapach:

Intensywny słony, ziołowy smak i aromat ser osiąga poprzez kontakt ze słomą i szczególny mikroklimat wytwarzany w czasie dojrzewania.

Pochodzenie:

Ser Pecorino Impagliato wytwarzany jest na Sardynii.

Polecane wina:

Cannonau lub Chianti Riserva.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis