SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Pecorino Foglie di Noce

  • Ser Pecorino Foglie di Noce Ser Pecorino Foglie di Noce
  • Ser Pecorino Foglie di Noce Ser Pecorino Foglie di Noce
  • Ser Pecorino Foglie di Noce Ser Pecorino Foglie di Noce
  • Ser Pecorino Foglie di Noce Ser Pecorino Foglie di Noce
Wygląd i konsystencja:
Pecorino Foglie di Noce ma gładką, jasną teksturę otoczoną szarą skórką.

Komponenty i wytwarzanie:

Produkowany z mleka owczego, dojrzewanie trwa około 3-4 miesięcy. W czasie dojrzewania Pecorino Foglie di Noce zawinięty jest w liście orzechowca oraz nacierany oliwą z oliwek.

Smak i zapach:

Pecorino Foglie di Noce ma łagodny, lekko pikantny smak.

Pochodzenie:

Produkowany w regionie Emilia Romagna.

Proponowane wina:

Sauvignon Blanc.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis