SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Pecorino Farindola

  • Ser Pecorino Farindola Ser Pecorino Farindola
  • Ser Pecorino Farindola Ser Pecorino Farindola
  • Ser Pecorino Farindola Ser Pecorino Farindola
  • Ser Pecorino Farindola Ser Pecorino Farindola
  • Ser Pecorino Farindola Ser Pecorino Farindola
  • Ser Pecorino Farindola Ser Pecorino Farindola
  • Ser Pecorino Farindola Ser Pecorino Farindola
  • Ser Pecorino Farindola Ser Pecorino Farindola
  • Ser Pecorino Farindola Ser Pecorino Farindola
  • Ser Pecorino Farindola Ser Pecorino Farindola
Wygląd i konsystencja:
Posiada kształt kompaktowy, z niewielkimi dziurkami.

Komponenty i wytwarzanie:

Produkcja Pecorino Farindola odbywa się w obszarze wschodniej części Gran Sasso. Ser z dodatkiem zwierzęcej podpuszczki. Dojrzewa w starych drewnianych skrzyniach od 4 do 6 miesięcy. Przemywany oliwą z oliwek z domieszką octu zapobiegając tym zabiegiem tworzeniu sie pleśni i pęknięć.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis