SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Pecorino Barrique

  • Ser Pecorino Barrique Ser Pecorino Barrique
  • Ser Pecorino Barrique Ser Pecorino Barrique
Wygląd i konsystencja:
Ser Pecorino Barrique jest wytwarzany w kształcie spałszczonego cylindra o wadze 1,1 kg. Do produkcji używa się mleka owczego.Wnętrze zwarte, sprężyste o zabarwieniu białym przechodzące do barw kości słoniowej. Dojrzewa 3 miesiące w beczkach zalanych  z 3 letnim winem Montelpulciano. Podczas tego procesu ser  nabiera niepowtarzalnego smaku i aromatu pochodzacego od dębowych beczek i wina.

Smak i zapach:

Posiada delikatnie  korzenny aromat; mniej intensywny smak, ze wskazówkami i niepowtarzalną nutą czerwonego wina i drewna.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis