SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Payoyo

  • Ser Payoyo Ser Payoyo
  • Ser Payoyo Ser Payoyo
  • Ser Payoyo Ser Payoyo
  • Ser Payoyo Ser Payoyo
Wygląd i konsystencja:
Payoyo to pasteryzowany ser wytwarzany ręcznie w spółdzielniach mleczarskich w górzystym terenie Sierra de Cádiz w Andaluzji. Payoyo to wilgotny i świeży ważący 2 kg ser. Payoyo w stylu przypomina ser Manchego. Dojrzewa 2- 3 miesiące. Ser należy przechowywać w temperaturze 8 ° lub niższej.

Komponenty i wytwarzanie:

Produkowany jest z mleka koziego kóz ,od których wziął swoją nazwę.

Smak i zapach:

Ser Payoyo ma kwiatowy aromat z lekkim posmakiem białej czekolady i szałwii.

Pochodzenie:
Payoyo jestprodukowany w miasteczku Villaluenga del Rosario, małej miejscowości we wnętrzu Sierra de Cadiz, w samym sercu Sierra de Grazalema Parku Narodowego (rezerwat biosfery), przez zakład Quesos Artesanales de Villaluenga od 1997 roku.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis