SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Pavin

  • Pavin   www.mundoquesos.com/search?q=Pavin Pavin www.mundoquesos.com/sea rch?q=Pavin
  • Ser Pavin Ser Pavin
Pochodzenie:
Ser Pavin pochodzi z regionu Auvergne we Francji. Produkcja sera miała swój początek już w drugiej połowie XIV wieku.

Wygląd i konsystencja:

Pavin to ser miękki, ma kremową, gładką konsystencję i naturalną skórkę. Wytwarzany jest z pasteryzowanego krowiego mleka. Dojrzewa od 6 do 8 tygodni. Jest blisko spokrewniony z Saint-Nectaire, zarówno w smaku i wyglądzie. Zawartość tłuszczu:45.

Smak i zapach:

Lekko słodkawy.

Proponowane wina:

Saint Estephe lub Rouge de Boudes.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis