SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Pavé de l'Helpe

  • Ser Pavé de l'Helpe Ser Pavé de l'Helpe
Wygląd i konsystencja:
Masa serowa Pavé de l'Helpe jest miękka, lepka i kremowa. Topi się w ustach.

Komponenty i wytwarzanie:
Pave de l'Helpe jest rzemieślniczym serem z pasteryzowanego mleka pochodzącego od krów. Powierzchnia sera jest nacierana belgijskim piwem Jenlain przez okres pięciu tygodni. W czasie dojrzewania sera, które trwa trzy tygodnie, skórka nabiera koloru od pomarańczowego do brązowego.

Smak i zapach:
Smak sera Pavé de l'Helpe jest intensywny i delikatny.

Pochodzenie:
Ser jest wytwarzany w Nord-Pas-de-Calais.

Wartości odżywcze:
Zawiera 27% tłuszczu.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis