SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Pave d'Aremberg

  • Pave d'Aremberg Pave d'Aremberg
Wygląd i konsystencja:
Został niedawno odkryty przez jednego z mistrzów serów. Jest wytwarzany przez rolnika w północnej Francji, Aremberg. Ser ma pomarańczową i lepką skórę, a dojrzewa 2 miesiące.

Smak i zapach:
W smaku jest mocny i ostry, a jednocześnie niezwykle przyjemny dla podniebienia.

Podawanie:
Idealnym połączeniem, by w pełni cieszyć się smakiem, jest jedzenie go z chlebem "al'ancienne" (szczelnie zapakowane ciasto we wnętrzu chleba) i ciemnym piwem.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis