SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Pave Blesois

  • Pave Blesois Pave Blesois
  • Pave Blesois Pave Blesois
Wygląd i konsystencja:
Miękki ser wytwarzany w Sologney we Francji. Wytwarzany jest z mleka krowiego w kształcie spłaszczonej, prostokątnej kostki o wymiarach 8-10 cm szerokości, 12.5 cm długości i 3 cm wysokości. Każdy ser waży 300 gram. Ser zawiera 45% tłuszczu.

Srebrzysta skórka pleśniowa pokryta jest jesionem. Ser wytwarzany jest wiosną i latem.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis