SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Patamulo

  • Patamulo  źrodło:www.mundoquesos.com Patamulo źrodło:www.mundoquesos. com
  • Ser Patamulo Ser Patamulo
Wygląd i konsystencja:
Ser Patamulo sprzedawany w kawałkach w formie prostokątnej, owinięty gazą i przepasany tasiemką. Waga sera to 2,7kg. Skórka żółta z lekkim białym nalotem. Wnętrze zwarte w kolorze żółtym. Jest to naturalny półdojrzały ser z pasteryzowanego mleka owczego. Dojrzewa od 2 do 4 miesięcy. Pochodzi z Hiszpanii zFanbar SL w Samper de Calandaz prowincji Teruel. Ser sezonowy-produkowany od zimy do wczesnej wiosny.

Smak:
typowy smak owczego sera o znacznym stopniu kwasowości i soli.

Proponowane wina:
czerwone wina z Ribera del Duero.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis