SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Pastorella del Cerreto di Sorano

  • Pastorella del Cerreto di Sorano  Pastorella del Cerreto di Sorano
Wygląd i konsystencja:
Ser ma okrągły kształt. Skórka w kolorze ceglanym, wnętrze żółte. Wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego.Mleko pasteryzowane w temperaturze 72 ° C, wlewa się do kotła i dodaje bakterie kwasu mlekowego, podpuszczkę w proszku pochodzenia zwierzęcego. Ser dojrzewa 3 tygodnie.Jest produkowany w Sorano, Pitigliano, Castell, Semproniano w toskańskiej prowincji Grosseto.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis