SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Parrano Robusto

  • Ser Parrano Robusto Ser Parrano Robusto
  • Ser Parrano Robusto Ser Parrano Robusto
  • Ser Parrano Robusto Ser Parrano Robusto
Komponenty i wytwarzanie:
Ser Parrano Robusto jest produkowany z pasteryzowanego krowiego mleka, a jego dojrzewanie trwa 9 miesięcy.

Smak i zapach:
Parrano Robusto to ser nowoczesny i eklektyczny – łączy cechy kilku starzonych sera: Cheddar, Parmezan i Gouda (trochę jak irlandzki Dubliner, stanowi wynalazek łączący różne tradycje – coś nowego, a zarazem znajomego). Bardzo smaczny, o lekko kredowej konsystencji, tłusto-słony. Duży sukces eksperymentatorów, którzy go stworzyli.

Pochodzenie:
Holenderski ser o nazwie nie mającej nic wspólnego z regionem produkcji.

Podawanie:
Najlepszy na deser, w towarzystwie tych samych win, co starzona Gouda. Jest stosowany jako przekąska, dodatek do sałatek, sosów.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis